cdn چیست؟

cdn چیست ؟

سنانیک قصد دارد که در این مقاله به شما  CDN را معرفی کند 

سرعت کند بارگذاری سایت، عدم لود شدن فیلم یا باز نشدن یک عکس ساده، از آن دست اتفاقات ناخوشایندی هستند که ممکن است شما را از ادامه تحقیقات یا تماشای فیلم‌هایی که در آخرین هفته دیده‌اید، منزجر کنند! در دوران اینترنت‌های Dial-up و ADSL این موضوع به‌عنوان یک مسئله معمولی و مرسوم شناخته می‌شد.

اما در زمان‌هایی که اینترنت‌های پرسرعت به هر منزلی وارد شده است، سرعت پایین بارگذاری مربوط به ارائه‌دهنده خدمات یا سرورها می‌باشد. به‌همین دلیل، امروزه شرکت‌های بزرگ و کوچک از تکنولوژی CDN بهره می‌برند تا اطلاعات، صفحات وب، آهنگ‌ها، ویدیوها و هزاران داده دیگر را با سرعتی بالا به دستگاه‌های مانیتور یا گوشی‌های هوشمند شما ارائه دهند.

استفاده از cdn

نحوه عملکرد CDN؛ بهبود سرعت بارگذاری سایت

CDN یا Content Delivery Network وظیفه انتقال و توزیع اطلاعات و محتوا به سرور بازدیدکننده را بر عهده دارد. عموماً امکان قرارگیری وب‌سایت‌های مختلف با محتواهای متنوع بر روی سرورهای مجازی وجود دارد. این محتوا شامل صفحات وب، تصاویر، ویدئوها و دیگر اقلام است. اگر یک شرکت دارای هزاران مشتری باشد که همه آن‌ها هم‌زمان تمایل به تماشای یک ویدئو خاص در سایت شرکت را داشته باشند، بدون شک سرعت و پاسخگویی وب با مشکل مواجه خواهد شد.

در این صورت، تجربه کاربری و رضایت مشتری به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. استفاده از یک CDN به اندازه‌ی کافی می‌تواند از وقوع این مشکل جلوگیری کند، زیرا با کپی کردن یک نسخه از ویدئو در سراسر شهرهای بزرگ کشور، انتقال بار بهینه‌تر و سریعتر انجام می‌شود.

با استفاده از CDN (شبکه توزیع محتوا)، کاربران می‌توانند ویدئوهای مورد علاقه‌شان را در هر زمان و مکانی تماشا کنند. اطلاعات لازم برای پخش ویدئوها از سرورهای نزدیکترین به آن‌ها به طور استريم شده دریافت می‌شود. این برای کاربران به دلیل قرار گرفتن اطلاعات بر روی چندین سرور در سراسر کشور، منجر به جلوگیری از کندی و عدم لود شدن صحیح ویدئوها یا تصاویر می‌شود.

البته CDN به تنهایی نمی‌تواند سرعت و ظرفیت سایت را بهبود بخشد؛ استفاده از حافظه‌های کش نیز اهمیت دارد.

اگر می‌خواهید بدانید CDN چگونه عمل می‌کند، این روش باعث اتصال به چندین سرور در جایگاه‌های مختلف دنیا می‌شود. این باعث ارائه اطلاعات با سرعت بالا و هزینه کمتر از سرور اصلی به هزاران کاربر در شهر‌ها مختلف می‌شود.

CDN وردپرس چیست؟

با استفاده از cdn به ما این امکانات را میدهد که با سرعت بیشتری با داده های مورد نیاز  دسترسی داشته باشیم .شبکه تحویل محتوا یا همون cdn با استفاده از سرورهایی که در سرتاسر دنیا  پخش شده و با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر از طریق نزدیک‌ترین سرور به کاربر محتوای ذخیره شده را به وی تحویل می دهد. این سرویس در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایت‌های با ترافیک بالا و وب سایت‌های جهانی مانند گوگل، یاهو، فیس بوک و… بسیار تأثیرگذار  می باشد.

cdn در کسب و کار

انواع cdn  

cdn ها انواع مختلفی دارند که میتونند به صورت خصوصی صرفا برای یک کشور یا یک شرکت خاص در دسترس باشند مانند شبکه CDN چایناکش در کشور چین یا cdn گوگل که صرفا در اختیار خود گوگل قرار داره و مورد استفاده قرار میگیره و یا اینکه میتونند تا به شکل  عمومی در دسترس باشند تا هرکسی که نیاز  داره از اون برای وبسایت خودش استفاده کنه که از مشهورترین این مورد میشه به CDN کلود فلر، آکادمی، آمازون و… اشاره کرد .

کاربرد CDN

مزایای استفاده از CDN در سئو و بهبود وضعیت وب‌سایت شما به شرح زیر است:

  1. بهبود وضعیت سئو و افزایش رتبه در نتایج جستجوی گوگل.
  2. کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست.
  3. افزایش تعداد صفحات بررسی شده در روز توسط روبات‌های گوگل.
  4. افزایش رضایت بازدیدکنندگان به دلیل بهبود سرعت بارگذاری سایت.
  5. افزایش ایمنی سایت.
  6. راحتی و همخوانی با مدیریت محتوای وردپرس.

استفاده از سرویس CDN تاثیر بزرگی بر سئو و بهبود عملکرد وب‌سایت شما دارد. این بخش از اهمیت یادگیری سئو و بهینه‌سازی سایت را مورد تأکید قرار می‌دهد.

cdn

نحوه استفاده از CDN برای کسب‌و‌کار‌های بزرگ و کوچک

بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند مایکروسافت، اپل و گوگل، با استفاده از CDN به میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان اطلاعات مختلف ارسال می‌کنند. به عنوان مثال، برنامه iTunes از شرکت اپل، موزیک و ویدئو‌ها را از طریق CDN برای کاربران خود قابل دسترس می‌کند.

شرکت آمازون، بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده داده‌های ابری در جهان، طی تحقیقاتی متوجه شد که یک ثانیه تاخیر در بارگذاری اطلاعات، حدود یک میلیون و 600 هزار دلار در فروش سالیانه به شرکت ضرر وارد می‌کند. به عنوان مثال، غول موتور جستجوی گوگل، این تاخیر را 0.4 ثانیه و ضرر مالی را برابر با 8 میلیون سرچ کمتر در روز می‌دهد.

که منفور است، بازهم فقط به دلیل تأخیر بسیار کم ممکن است شرکت‌های بزرگ به‌صورت گسترده در بهینه‌سازی سایت و افزایش سرعت بارگذاری اطلاعات خود سرمایه‌گذاری کنند. با این‌حال، آیا از CDN برای شرکت‌های کوچک نیز می‌توان استفاده کرد؟ به عنوان مدیر یک استارتاپ یا شرکت کوچک، روش‌های مختلفی برای بهره‌مندی از CDN وجود دارد! کار نسبتاً آسانی است.

ابتدا با بهینه‌سازی سایت و کد‌نویسی، سرعت بارگذاری اطلاعات را بالا ببرید. سپس با استفاده از خدمات CDN متنوعی که در دسترس است، اطلاعات شرکت خود را برای همه قابل دسترس کنید. اگر می‌خواهید از خدمات CDN بین‌المللی به‌نحو بهینه استفاده کنید، باید دامنه وب‌سایت خود را به حالت جهانی تغییر دهید. پیشنهاد می‌شود برای شروع، مقاله “مفهوم دامنه وب‌سایت” را مطالعه کرده و با روند تغییر دامنه آشنا شوید.

سرویس های اینترنتی cdn 

شرکت‌های بزرگ اینترنتی برای کنترل ترافیک سایت و سرویس‌های اینترنتی خودشون میان و از چندین سرور در نقاط مختلف جهان برای ذخیره‌سازی و تحویل اطلاعات و امکانات خود در سراسر جهان استفاده می‌کنند. حالا این امر باعث میشه که کاربران مختلف در سراسر جهان در هنگام استفاده از سرویس‌های آن‌ها هیچگونه تفاوتی را حس نکنند و همگی با بالاترین سرعت ممکن از نزدیک‌ترین سرور شرکت مورد بحث استفاده کنند. این امکان بسیاری از مزایای دیگه ای مثل امنیت، همیشه در دسترس بودن .

پخش صحیح فشار بر روی چندین سرور و … را به همراه دارد. اینجاست که تکنولوژی CDN بسیار کارآمد می‌شود و می‌تواند به تمامی شرکت‌های کوچک و وبمسترهای سایت‌های خصوصی قدرت شرکت‌های بزرگ را بدهد.

این سرویس به این شکل کار میکنه که از روی اطلاعات قابل دانلود شدن سایت شما (مانند فایل کدهای CSS، فایل کدهای جاوااسکریپت، فایل‌های مولتی مدیا و …) یک نسخه کپی بر روی nodes یا همون سرورهای مختلف خودش که در سراسر جهان داره ذخیره میکند.

و پس از اینکه کاربری وارد سایت شما میشه و لازم  به این اطلاعات دارد، همین داده های ذخیره شده روی سرور که به صورت اشتراکی به بسیاری از سایت‌ها سرویس میدهند. از نزدیکترین سرور یا node بر اساس موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده دانلود و تحویل داده می شوند. پس وقتی کاربری با مرورگر خودش وارد سایت میشه اطلاعات از نزدیک‌ترین سرور موجود به اون کاربر ارسال میشوند.

کاربرد cdn

مزایای cdn

استفاده از cdn میتونه به سایت و سرور شما نیروی  بیشتری بدهد .

افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب در سیستم بازدید کنندگان به دلیل لود داده ها از نزدیک ترین cdn

افزایش امنیت سایت‌ها (چرا که بیشتر ارتباط‌ها به صورت غیر مستقیم و محافظت شده هستند)

افزایش میزان پهنای باند و کاهش مصرف ترافیک اصلی سرور، به عنوان مثال اگر سرور شما ۱۰ گیگابایت پهنای باند به شما ارائه می‌کند وقتی شما از یک CDN که دارای ۱۰ node است استفاده می‌کنید در حقیقت شما ۱۰ * ۱۰ گیگابایت به پهنای باند خود افزوده‌اید

هزینه بسیار پایین برای استفاده به دلیل استفاده چندین نفر از سرورها

نصب و راه اندازی ساده و آسان

افزایش میزان بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو نظیر گوگل

راهکاری عالی برای جلوگیری از حملات DDOS به سرور سایت

افزایش رضایت بازدیدکننده از سایت و کسب و کار شما به دلیل لود بسیار سریع سایت

مزایای cdn

سوالات متداول

✓ CDN چه مشکلاتی را می تواند حل کند؟

CDN‌ها با رفع مشکلات عمده‌ی عملکرد از سمت سرور، کاهش تاخیر در سرویس‌دهی، افزایش در دسترس بودن و بهبود پهنای باند کمک می‌کنند.

✓ چگونه CDN یک وب سایت را بررسی کنم؟

برای بررسی CDN، یکی از روش‌ها این است که صفحه‌نمایش سایت را بررسی کنید. اگر از مرورگر کروم استفاده می‌کنید، کافی است روی صفحه راست کلیک کنید و “View Page Source” را انتخاب کنید. با انجام این کار، یک پنجره دیگر باز می‌شود که تمام کدهای HTML سایت شما را نمایش می‌دهد.

✓ URL CDN چیست؟

CDN یا شبکه توزیع محتوا، یک شبکه از سرورها است که به طور استراتژیک در مناطق مختلف جهان قرار دارند. این شبکه ها برای توزیع داده های یک وب سایت به صورت مساوی و کارآمد بین مخاطبان بین المللی، به کار می روند. URL CDN، محلی است که پس از تکمیل مراحل، فایل های شما به آنجا هدایت می‌شوند.

✓ چگونه می توانم آدرس اصلی CDN خود را پیدا کنم؟

اگر میخواهید آدرس URL یا شناسه منطقه سایت خود را پیدا کنید، باید پس از فعال کردن CDN روی صفحه سایتتان، راست کلیک یا ctrl کلیک کرده و گزینه “View Source Page” را انتخاب کنید. سپس کد منبع سایت خود را برای URL جستجو کنید. با این روش می‌توانید به آدرس URL یا شناسه منطقه سایتتان دسترسی پیدا کنید.

✓ مزایای استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN) چیست؟

مزیت اصلی آن افزایش سرعت ارائه محتوا به کاربران است و همچنین امنیت بیشتری برای وب‌سایت شما ایجاد می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا