معرفی زبان php
زبان PHP یک زبان اسکریپتی اوپن سورس است که برای طراحی برنامه های تحت وب سرور به کار می رود. سمت سرور بودن به این معناست که صفحات PHP ابتدا توسط سرور (که می تواند از نوع Apache یا IIS) باشد، پردازش شده و سپس خروجی به صورت کدهای HTML و جاوا اسکریپت برای مرورگر کاربر ارسال می شود. به عبارت دیگر وظیفه اجرای صفحات PHP به عهده سرور وب هاست سایت می باشد برخلاف HTML یا جاوا اسکریپت.
زبان برنامه نویسی در PHP چیست ؟
PHP یک زبان تفسیرشونده است که اساس و بنیان آن طراحی و ایجاد صفحات پویای وب بوده است. به عبارتی دیگر، کسانی که وظیفه کدنویسی سایت را بر عهده دارند با استفاده از زبان PHP قادر خواهند بود وب اپلیکیشنهایی طراحی کنند که به صورت تعاملی میباشند. منظور از تعاملی بودن وجود قابلیت هایی مانند سطوح دسترسی مختلف برای کاربران، امکان ثبتنام در سایت، پنل کاربری ، ذخیره اطلاعات کاربران و بسیاری از امکانات دیگر است که امروزه در تمامی سایتهای امروزی مشاهده میکنیم.
PHP مخفف PHP Hypertext Preprocessor است که PHP یک اسم خاص در آن میباشد.
PHP یک زبان برنامه نویسی یا اسکریپت نویسی اپن سورس (Open Source) است. به این معنا که استفاده از PHP کاملا رایگان است و شما هیچ هزینهای برای کار با آن پرداخت نمیکنید.
کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور میتواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما (با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp)
PHP در بسیاری از سایت های بزرگ جهان استفاده شده و کاربردی جهانی دارد.
پیش نیاز یادگیری زبان برنامه نویسی php چیست؟
Php چه کاربردی دارد ؟
یک زبان برنامه نویسی است که میتوانیم با استفاده از آن اقدام به ساخت صفحات وب داینامیک (Dynamic) کنیم. دربارهی صفحات وب داینامیک در ادامهی این مقاله صحبت خواهیم کرد.
با استفاده از PHP میتوانیم سایت و اپلیکیشن های تحت وب قدرتمندی را برنامه نویسی کنیم.
مزایا ومعایب php:
مزایای php
برای طراحی وب ایجاد شده است.
متن باز و رایگان است.
انجمن بزرگ و فعالی دارد.
دامنه کاربرد وسیعی در حوزه وب دارد.
از پارادایمهای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی میکند.
مولتی پلتفرم است.
مستندات و منابع یادگیری فراوانی دارد. نسبت به سایر زبانهای برنامه نویسی فرصتهای شغلی بیشتری دارد.
تعمیر و نگهداری آن آسان است
معایب های زبان php :
در بین وب سایت های که هک شده اند php بیشترین رکورد را دارد
به دلیل اوپن سورس بودن امنیت آن در خطر است
یکی از دلایل محبوب شدن php در بین وب مستران در چند سال اخیر استفاده از شی گرایی در زبان php است و با نرم افزار بانک اطلاعاتی MySQL سازگار است سهام شرکت MySQL چندی پیش توسط شرکت Sun خریداری شد.
.
نکات مثبت PHP
به دلیل همان منابع آزاد بودن دارای جامعه پشتیبانی بزرگی میباشد.
– پروژه های بزرگی مانند فیسبوک با این زبان بالا آمده اند که این گواهی بر مناسب بودن و قوی بودن این زبان میباشد.
– php بسیار مناسب برای استفاده در پایگاه داده های مختلف است و برای مواردی چون مدیریت محتوا بسیار کارایی دارد.
– به دلیل مقیاس پذیر بودن این زبان شما به راحتی قادر به سفارشی سازی آن دارید.
– تعداد کاربران استفاده کننده از این زبان در بازار کار بسیار زیاد میباشد.
– بسیار کم هزینه و دارای یادگیری بسیار آسان میباشد.
– بسیاری از منابع انسانی جهت آموزش آنلاین این زبان در دسترس میباشد.
تاریخچه زبان PHP
توسعه ی PHP از سال ۱۹۹۴ و زمانی آغاز شد که راسموس لردورف تعدادی اسکریپت به زبان سی نوشت تا صفحهٔ خانگی خود را مدیریت کند. این اسکریپتها که به صورت رابط دروازهٔ مشترک (به انگلیسی: Common Gateway Inteface) نوشته شدهبودند، مسئول انجام عملیاتهای سادهای مانند نشان دادن رزومهٔ راسموس و بررسی آمارهای بازدید از وبگاه او بودند.[۷] با گسترش اسکریپتها و افزودن توانایی تعامل با فرمهای وب و ارتباط با پایگاههای داده، نام صفحهٔ خانگی شخصی/مفسر فرم (به انگلیسی: Personal Home Page/Form Interpreter) یا PHP/FI برای آنها انتخاب شد. PHP/FI میتوانست برای ایجاد نرمافزارهای سادهٔ وب استفاده شود.در ابتدا، لردورف برای یافتن خطاهای این اسکریپتها و بهبود آنها، در ۸ جون سال ۱۹۹۵ میلادی اسکریپتها را با نام ابزارهای صفحهٔ خانگی شخصی نسخهٔ ۱٫۰ (به انگلیسی: Personal Home Page Tools version 1.0) تحت مجوز عمومی گنو روی گروه خبری یوزنت منتشر کرد.[۱۲] این نسخهٔ اولیه بسیاری از ویژگیهای نسخهٔ کنونی این زبان را داشت. متغیرها به سبک زبان پرل بودند، مدیریت فرمها وجود داشت و میشد کدها را در درون کدهای اچتیامال قرار داد. قواعد پیاچپی نیز از زبان پرل پیروی میکردند، اما سادهتر، محدودتر و ناپایدارتر بودند.[۷] با شکلگیری یک گروه برنامهنویسی و بعد از انجام تستهای فراوان روی نسخهٔ بتا و بازنویسی موتور تجزیهکننده، سرانجام PHP/FI نسخهٔ ۲٫۰ در نوامبر سال ۱۹۹۷ میلادی منتشر گردید.
چرا php؟
1 زبان php در پلت فرم های گوناگون مانند windows وlinux وunix ومک غیر قابل اجرا است .
2-زبان php سازگار باتمام سرد رهایی مانند apache وtts و… است .
3-زبان برنامه نویسی php تمامی انواع database ها را پشتیبانی میکند
4-زبان php یک زبان source وopen, وبرادر دانلود رایگان است .
5-بادگار زبان php اسان است این زبان سمت سرور است .
Phpزبان سمت سرور
برنامهنویسی نمیتوان سایتهای دینامیک طراحی کرد؛ بلکه منظور این است که پیاچپی برای این کار ساخته شده است و به نوعی میتوان گفت که زبانی تخصصی برای طراحی سایت است. به علاوه، این ادعا هرگز بدان معنا نیست که پیاچپی زبان بهتری نسبت به سایر رقبا است بلکه صرفاً در حوزهٔ فوقالذکر، پیاچپی یک سر و گردن نسبت به رقبا بالاتر است.
مقایسه زبان php با زبان های دیگر سمت سرور
هر دو زبان PHP و جاوا اسکریپت زبان های اسکریپتی هستند، به این معنی که آنها اسکریپتی حاوی دستورالعمل هایی را برای تفسیر در زمان اجرا ارائه می دهند.
به عنوان مثال، PHP یک زبان سمت back-end است و اسکریپت های آن در سمت سرور تفسیر میشوند. از طرف دیگر، اسکریپت های جاوا اسکریپت را هم در مرورگر و هم بر روی سرور می توان تفسیر کرد. PHP برای چه مواردی استفاده می شود؟ توسعه وب با PHP شامل مواردی مانند مدیریت کوکی ها، جمع آوری اطلاعات از صفحات وب و تبدیل وب سایت های ایستا به پویا است.
ایجاد وب سایت های پویای PHP یکی از کاربردهای این زبان اسکریپتی است. بعضی اوقات ممکن است ترکیب HTML و CSS برای ایجاد وب سایتهای استاتیک که به ندرت تغییر می کنند، کافی باشد. با این حال، PHP می تواند یک اثر پویای فوق العاده را به بار آورد.
چندنمونه از وبسایت هایی که با php طراحی شده اند .
بسیاری از سایت هایی که در طول روز مشاهده میکنید از زبان PHP قدرت گرفته اند. اگر برنامه نویس PHP هستید یا تازه این کار با این زبان را شروع کرده اید، باید بدانید که زبان انتخابی شما بیشتر از 70% وب را تشکیل داده است. Syntax زبان PHP شبیه به زبان برنامه نویسی C است و این مورد باعث شده که برنامه نویسان بهتر بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، این زبان با دیتابیسهای معروفی مثل MySQL یا MongoDB کار میکند. همینطور PHP چندسکویی یا Cross Platform بوده و روی سیستمهای ویندوز، لینوکس و مک اجرا میشود
1 – سایت FaceBook
2 – سایت Wikipedia
3 – سایت Yahoo
4 – سایت WordPress
5 – سایت Tumblr
6 – سایت Flickr
7 – سایت Baidu
فریم ورک های (framework php)php
آخرین ورژن زبان php چیست
PHP 8.0.9 x86/x64 نام یکی از زبان های برنامه نویسی شناخته شده در فضای وب است. همانطور که می دانید، اولین صفحات وب ایجاد شده به زبان HTML، شامل چندین فایل HTML به صورت استاتیک بودند که صاحب وب سایت به منظور تغییر در محتوای وب سایت خود، می بایست در کدنویسی آن دست برده و کدهای استاتیک را هر بار متناسب با نیاز خود به آن اضافه می کرد. اکنون بعد از گذشت چندین سال و پیشرفت چشم گیر سرویس های تحت وب، زبان برنامه نویسی پی اچ پی انقلابی جدی را در تولید وب سایت های داینامیک در اختیار کاربران قرار داده است. از زبان برنامه نویسی PHP می توان برای ساخت وب سایت هایی داینامیک ضمن ترکیب با زبان برنامه نویسی HTML استفاده کرد.
PHP یک زبان برنامه نویسی اپن سور تحت سرور است .
پیش نیاز زبان یادگیری php
پیش نیازهای یادگیری PHP به دو دسته پیش نیازهای فنی و غیرفنی تقسیم میشوند. در مورد پیش نیازهای غیرفنی در مقاله ای جداگانه به صورت خیلی کاملتر تحت عنوان ” پیش نیازهای یادگیری برنامه نویسی” توضیح داده شد. از جمله مهمترین پیش نیازهای غیرفنی برای ورود به دنیای برنامه نویسی میتوان به داشتن انگیزه و هدف گذاری مناسب، آشنایی با زبان انگلیسی، آشنایی با الگوریتم و ریاضیات، تایپ کردن، آشنایی با کامپیوتر و اینترنت اشاره کرد.